Oldalak

2010. március 23., kedd

Kenyérsütés házilag - 2. rész Hogyan vásároljunk kenyérsütő gépet

hHa már megvan az elhatározás, akkor érdemes végiggondolni, hogy mire van szükségünk. Mekkora kenyeret eszik meg a család 2-3 nap alatt, szeretnénk-e, hogy este beprogramozzuk és reggelre sül meg, akarunk-e vele kalácsot, vagy kelt tésztát gyúratni, esetleg dzsemet készíttetni?

Áttekintettem a jelenlegi kínálatot és azt figyeltem meg, hogy nincsenek már óriási különbségek a gépek között, már a legolcsóbb is elég sokat tud.
Az árban lehet azonban különbség, már 6400 Ft-os gépet is találtam és persze 50.000 Ft-osat is

Mit is tudjon a gép?

Legyen legalább kétféle méretű kenyérprogram, a család méretétől függően.

Legyen benne programozható sütésbeállítás, ez azt jelenti, hogy bepakolod az alapanyagokat és beállíthatod, hogy mikorra legyen kész a kenyér. Ez nagyon praktikus lehetőség, mert este bepakolsz és beállítod, hogy reggel 7-re süljön meg, mikor felkeltek, már ott illatozik a friss kenyér és jöhet a reggeli.

Legyen többféle kenyérhez program, fehérhez, teljes kiőrlésűhöz legalább, de ezen kívül is többfajta van még. Ez azért fontos, mert a különböző lisztekhez különböző idejű sütés, dagasztás, kelés kell.

Lehetőleg két lapátja legyen, így jobban meg tudja dagasztani a hozzávalókat.

Legyen rajta előmelegítő funkció is, beépítve a programokba, jobban megkel a kenyér, ha előmelegített hozzávalói vannak. De ez a funkció nem létszükséglet.

Legyenek rajta külön programban is a dagasztás, sütés funkciók, mert ha csak tészát akarsz gyúratni, akkor elég a dagasztás (ebben benne van a kelesztés is), néha pedig extra sütésre van szükség bizonyos kenyérfajták esetén.

Remélem így már könnyebb lesz a választás :)

Ha arra vagy kíváncsi, hogy miért is jó saját kenyeret sütni, akkor itt a válasz!

Ha pedig már el is kezdenél sütni, akkor itt egy alap kenyérrecept és a tudnivalók a hozzávalókról!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése