hHa már megvan az elhatározás, akkor érdemes végiggondolni, hogy mire van szükségünk. Mekkora kenyeret eszik meg a család 2-3 nap alatt, szeretnénk-e, hogy este beprogramozzuk és reggelre sül meg, akarunk-e vele kalácsot, vagy kelt tésztát gyúratni, esetleg dzsemet készíttetni?
Áttekintettem a jelenlegi kínálatot és azt figyeltem meg, hogy nincsenek már óriási különbségek a gépek között, már a legolcsóbb is elég sokat tud.
Az árban lehet azonban különbség, már 6400 Ft-os gépet is találtam és persze 50.000 Ft-osat is
Mit is tudjon a gép?
Legyen legalább kétféle méretű kenyérprogram, a család méretétől függően.
Legyen benne programozható sütésbeállítás, ez azt jelenti, hogy bepakolod az alapanyagokat és beállíthatod, hogy mikorra legyen kész a kenyér. Ez nagyon praktikus lehetőség, mert este bepakolsz és beállítod, hogy reggel 7-re süljön meg, mikor felkeltek, már ott illatozik a friss kenyér és jöhet a reggeli.
Legyen többféle kenyérhez program, fehérhez, teljes kiőrlésűhöz legalább, de ezen kívül is többfajta van még. Ez azért fontos, mert a különböző lisztekhez különböző idejű sütés, dagasztás, kelés kell.
Lehetőleg két lapátja legyen, így jobban meg tudja dagasztani a hozzávalókat.
Legyen rajta előmelegítő funkció is, beépítve a programokba, jobban megkel a kenyér, ha előmelegített hozzávalói vannak. De ez a funkció nem létszükséglet.
Legyenek rajta külön programban is a dagasztás, sütés funkciók, mert ha csak tészát akarsz gyúratni, akkor elég a dagasztás (ebben benne van a kelesztés is), néha pedig extra sütésre van szükség bizonyos kenyérfajták esetén.
Remélem így már könnyebb lesz a választás :)
Ha arra vagy kíváncsi, hogy miért is jó saját kenyeret sütni, akkor itt a válasz!
Ha pedig már el is kezdenél sütni, akkor itt egy alap kenyérrecept és a tudnivalók a hozzávalókról!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése